Mata Hari

Borrel

BORREL
Onze bar is geschikt voor borrels, verjaardagen of andere feestelijke aangelegenheden (tot 25 personen). Voor meer informatie, bel ons even.

VERHUUR / ZAKELIJK
Doordeweeks is de bovenetage af te huren voor een zakelijke lunch, brainstormsessie of een vergadering. Voor meer informatie neem contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

GROEPEN DINER
Ook met grote groepen kun je bij ons terecht voor diner (maximaal 20 personen). Bel ons om de mogelijkheden te bespreken.

Oudezijds Achterburgwal 22, Amsterdam

Wie was Mata Hari?

Mata Hari, echte naam Margaretha Geertruida (Griet) Zelle, (Leeuwarden, 7 augustus 1876 - Vincennes, 15 oktober 1917) was een Nederlandse danseres. Ze werd wegens spionage door de Fransen veroordeeld wegens hoogverraad en gefusilleerd.

Mata Hari is beroemd geworden door haar vermogen om in te haken op de populaire smaak van haar tijd. In 1905 brak ze in Parijs door met haar 'Oosterse' dansen. Ze is nog altijd wereldberoemd, hoewel er geen filmbeelden van haar optredens bestaan, laat staan beelden met muziek. Er resteren slechts een handvol foto's, alsmede de overlevering van haar tijdgenoten. Het Fries Museum te Leeuwarden heeft documentatie over haar.

Sommigen beschouwen Mata Hari als een symbool van het oude Europa, dat met zijn glamour en schittering in de Eerste Wereldoorlog ten onder ging, anderen beschouwen haar als een welgestelde artistieke prostituee.